У Києві проходить тренінг учасників Празького процесу з питань комплексного управління кордонами та повернення

НАЗАД
19 березня 2019 14:17

Тренінг з питань Комплексного управління кордонами та повернення розпочався сьогодні та триватиме до 21 березня у Києві.

Захід проходить за підтримки Міжнародного центру міграційної політики (ICMPD) та організації Державної прикордонної служби України разом із Міністерством внутрішніх справ Литви, однієї із теперішніх провідних держав у Празькому процесі.    

Зазначимо, що це вже третій захід Навчальної академії Празького процесу.

Цього разу до заходу долучились представники більш ніж 10 країн-учасниць Празького процесу, зокрема посадові особи прикордонних служб та міністерств, які відповідальні за питання міграції, правосуддя та безпеки. Крім того, учасниками є представники різних міжнародних інституцій.

Проведення тренінгу сприятиме спільному розумінню передумов збалансованого підходу в галузі управління кордонами, включаючи безпеку, технологічні та освітні розробки. Саме навчання покращить знання про процес управління кордонами, полегшить спілкування та обмін інформацією, а також об'єднає зацікавлені сторони комплексного управління кордонами.

Важлива увага учасниками приділятиметься питанням повернення, де буде представлено короткі теоретичні основи та розглядатимуться питання про дотримання основних прав мігрантів у контексті операцій з примусового повернення, а також їх моніторингу.

Учасники заходу зможуть більш детально обговорити питання, як інтегрувати глобальні зусилля управління кордонами, як забезпечити належне співробітництво між усіма відповідними і необхідними сторонами. Не менш важливим буде обговорення сучасних технологій як засобу підтримки для поліпшеного прикордонного контролю, міжнародна технічна допомога для зміцнення потенціалу персоналу, пов'язаного з охороною кордонів,  а також наявні освітні технології та Концепції добровільного і примусового повернення, включаючи положення застосовних прав людини, рамки політики ЄС щодо повернення.

Зазначимо, що Празький процес є платформою, що забезпечує діалог з питань міграції, а основними напрямами його діяльності є запобігання нелегальній міграції і боротьба з нею, просування інтеграції мігрантів у приймаючих суспільствах, реадмісія, добровільне повернення і стійка реінтеграція, розгляд питань законної міграції та мобільності з акцентом на трудову міграцію, зміцнення потенціалу щодо надання притулку і міжнародного захисту. Державами-партнерами Празького процесу є близько 50 держав, а роль секретаріату виконує Міжнародний центр з розвитку міграційної політики (ICMPD).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси