У Києві експерти аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Республіки Білорусь провели робочу зустріч

НАЗАД
28 березня 2019 12:58

26 – 28 березня у Києві відбулася робоча зустріч експертів прикордонних відомств України та Республіки Білорусь з оцінки загроз прикордонної безпеки на спільній ділянці кордону та удосконалення механізму обміну інформацією.

У ході зустрічі прикордонники обох країн проаналізували обстановку на українсько-білоруській ділянці державного кордону, провели оцінку загроз у сфері прикордонної безпеки та стану обміну інформацією.

Сторони визнали, що міжвідомча взаємодія традиційно знаходиться на високому рівні, а обстановка на спільному кордоні залишається динамічною та контрольованою.

Упродовж 2018 року прикордонними підрозділами сторін стійких каналів і схем незаконного обігу та переміщення зброї та боєприпасів не виявлено. Відмічається зниження ризику нелегальної міграції, контрабанди зброї, незаконного переміщення наркотичних речовин та викраденого автотранспорту. Крім того, зазначалося, що відбулось збільшення кількості виявлених боєприпасів в тилових районах як України, так і Республіки Білорусь.

З метою удосконалення механізму обміну інформацією між прикордонними відомствами України та Республіки Білорусь опрацьовано проект нового протоколу про обмін інформацією.

Аналітики прикордонних відомств домовились про проведення чергової робочої зустрічі з оцінки загроз у сфері прикордонної безпеки у форматі Україна  – Республіка Білорусь – Республіка Польща.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси