У Карпатах ледь не загинув від переохолодження львів'янин, яких планував порушити кордон

НАЗАД
21 липня 2024 14:41

Львів’янина, який заблукав у горах, знайшли сьогодні вранці прикордонники відділення «Богдан» Мукачівського загону разом із гірськими рятувальниками ДСНС.

Львів’янина, який заблукав у горах, знайшли сьогодні вранці прикордонники відділення «Богдан» Мукачівського загону разом із гірськими рятувальниками ДСНС.

Інформацію про те, що у високогір’ї перебуває чоловік, який втратив орієнтування та потребує допомоги, прикордонники отримали від чергового Рахівського райвідділу ДСНС. Майже через три години спільних пошуків прикордонники з рятувальниками знайшли 25-річного чоловіка за 700 метрів до кордону з Румунією. Через дощ, який не припинявся усю ніч, мандрівник був геть мокрий та виснажений. Знайденого чоловіка доставили до Рахівської центральної районної лікарні, де його ушпиталили, діагностувавши загальне переохолодження організму.

Загалом впродовж минулої доби прикордонники відділу «Ділове», до якого входить і відділення «Богдан», затримали в горах майже два десятки чоловіків призовного віку, які намагалися у незаконний спосіб дістатися Румунії. Крім переохолодженого львів’янина серед порушників було п’ятеро жителів Київщини, троє – Дніпропетровщини, по двоє закарпатців, чернігівців, херсонців, по одному жителю Сумщини, Тернопільщини, Львівщини, Кіровоградщини та Донеччини.

Стосовно правопорушників склали протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Вже невдовзі оцінку їх діям надаватиме суд.

Держприкордонслужба звертається до усіх бажаючих позмагатися із природними стихіями, не наражати своє життя та здоров’я на небезпеку, утриматися від перепливання гірських річок та подолання гірських вершин Українських Карпат.

Сьогодні ми, як ніколи потрібні своїй країні на своїй землі, щоб захистити її від ворога! Екстремальні походи краще відкласти до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси