У хвилину мовчання вшановуємо Владислава Васка - вірного Сина Українського народу

НАЗАД
03 червня 2023 09:00

15 березня 2023 року, під час виконання бойового завдання зведеного прикордонного загону, що входить до складу Сил оборони України, героїчно загинув сержант Васко Владислав Миколайович.

Сьогодні, на рідній Херсонщині, воїна-спецпризначенця Владислава Васка проводжають в останню путь рідні, близькі та побратими.

Боєць підрозділу спеціального призначення «ДОЗОР» сержант Владислав Васко народився 11 серпня 1998 року в селі Борозенське Бериславського району Херсонської області.

Змалечку Владислав займався спортом та вів здоровий спосіб життя. Надавав перевагу вільній боротьбі, в якій досягнув ІІІ-го спортивного розряду серед дітей.

У 2016 році, після закінчення Борозенської ЗОШ №1, вступив до лав Національної гвардії України в місті Херсон. Молодий, амбітний гвардієць, підписавши контракт на 3 роки, отримав перший досвід військової служби та досвід бойових дій на Донеччині під час антитерористичної операції.

У 2019 році, після закінчення контракту, юнак вирішує спробувати себе в цивільному житті та вирушає до Польщі, де певний час працював будівельником.

Але вже на початку 2021 року Владислав повертається до України до рідної Херсонщини і підписує контракт з Державною прикордонною службою, служить у Херсонському прикордонному загону. В подальшому, дізнавшись про можливість проходити службу в підрозділі спеціального призначення «ДОЗОР» в місті Херсон, Владислав одразу подав свою кандидатуру на курс відбору, який успішно пройшов. Від 17 листопада 2021 року був призначений на посаду та проходив службу в підрозділі спеціального призначення «ДОЗОР».

Пекельного 24 лютого 2022 року Владислав Васко зустрів з побратимами у відрядженні на ділянці Західного регіонального управління ДПСУ, де брав участь у спеціальній операції по боротьбі з організованою злочинністю на кордоні. Бійці отримали наказ терміново вирушати до столиці, де мали приєднатись до зведеного  прикордонного загону. Далі – бої за Київ.

Наприкінці квітня, після успішної контр-наступальної операції на Київщині та Чернігівщині, зведений прикордонний загін отримує нові бойові завдання та вибуває на Харківщину. Владислав у складі бойових груп брав участь у звільненні низки населених пунктів на околицях обласного центру, серед яких Черкаські Тишки, Питомник, Нове та Дементіївка. Головне завдання було – відкинути ворога якнайдалі від міста Харків, з яким зведений прикордонний загін впорався.

З вересня 2022 року Владислав у складі зведеного прикордонного загону виконував спеціальні та бойові завдання в межах Дніпропетровської та Запорізької областей.

15 березня 2023 року, з метою недопущення просування ворожих військ на Запорізькому напрямку, зведений прикордонний загін отримав завдання на штурм позицій загарбників. Бойова група, в якій був Владислав, рухалась на першому бронетранспортері, відтак першою вступила в запеклий бій з ворогом. Окрім стрілецького бою противник, ризикуючи втратити позиції, застосував велику кількість протитанкових керованих ракет. Один з ворожих снарядів влучив у бронетранспортер, в якому був Владислав. Того дня прикордонники виконали бойове завдання, але, на жаль, сержант Владислав Васко вийшов з цього бою на щиті. Боєць отримав численні поранення, несумісні з життям, та загинули на місці.

Схиляємо голови у скорботі за нашими Побратимами і за всіма Захисниками, які полягли за Україну.

Будемо боротися до кінця, аби окупанти відповіли за кожен крок свого нікчемного життя та злочини, скоєні в Україні!

ВІРОЮ І ПРАВДОЮ!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси