У Держприкордонслужбі підбили підсумки 2023 року та визначили подальші пріоритетні напрямки

НАЗАД
31 сiчня 2024 17:32

На початку засідання Колегії присутні вшанували пам'ять всіх українських воїнів і мирних громадян, які загинули у війні, що розв'язав російський агресор.

У роботі Колегії взяли участь Перший заступник Голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко, заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв, народний депутат України, член Колегії ДПСУ Павло Сушко, керівники структурних підрозділів Адміністрації ДПСУ, а також у режимі відеозв’язку – начальники регіональних управлінь та органів прикордонного відомства.

«Вже майже 10 років триває збройна агресія рф проти України, яка 24 лютого 2022 року набула повномасштабного характеру. Прикордонники у складі Сил оборони мужньо виконують бойові завдання. Життєвий шлях кожного нашого захисника та захисниці гідний особливої уваги та шани, їх героїзм та відвага є прикладом для нас», – зазначив Володимир Нікіфоренко.

Окремі слова вдячності за підтримку прикордонного відомства Перший заступник Голови Держприкордонслужби висловив Президенту, Парламенту та Уряду України, Міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку та його команді, а також усім міжнародним та національним партнерам.

Заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв від імені Міністра внутрішніх справ та себе особисто подякував прикордонникам за ту роботу, яка була проведена впродовж другого року війни.

«Держприкордонслужба є базисом Сил безпеки й оборони. Прикордонники приклад для всіх нас у тому, як вести бойові дії, і у тому, як здійснювати правоохоронну діяльність. Упродовж минулого року в Держприкордонслужбі є чимало здобутків як на лінії фронту, так і по лінії державного кордону. Служба показувала свій професіоналізм та відданість присязі. Відзначаю і високу професійність управлінського апарату. Впродовж року ми постійно працювали над вдосконаленням нормативно-правового й матеріально-технічного забезпечення діяльності Служби, і в цьому напрямку ми також маємо добрі здобутки», – сказав Олексій Сергєєв.

Член Колегії – народний депутат України Павло Сушко серед іншого наголосив на питані цінності людського життя, життя солдатів, сержантів та офіцерів.

«Сьогодні, як ніколи, головним є збереження життя особового складу і забезпечення кожного прикордонника усім необхідним на війні з ворогом. Керівництво Держприкордонслужби, Держави – ми всі працюємо над цим постійно. Підбиваючи підсумки року, хочу висловити вдячність усім прикордонникам за відмінну службу! Радий бути причетний до Держприкордонслужби, пишаюся цим. Бажаю всім, хто на фронті, – повернутися до своїх сімей. Слава Україні!» – сказав Павло Сушко.

У ході засідання Колегії учасники підсумували оперативно-службову діяльність ДПСУ та результати участі у відсічі збройній агресії рф проти України у 2023 році. Заслухали та обговорили доповіді керівників структурних підрозділів, а також обговорили пріоритетні напрями діяльності на 2024 рік.

Зокрема на засіданні зазначалося, що 2023 рік – це рік становлення Держприкордонслужби як військової складової.

Зокрема для нарощення бойових спроможностей в Службі створювалися нові підрозділи бригадного типу, два з яких вже виконують бойові завдання, забезпечувалася системна ротація підрозділів у районах ведення бойових дій. Розгорталися артилерійські підрозділи, система радіоелектронної боротьби та протидії повітряним цілям. Удосконалено використання безпілотних літальних апаратів, ефективно працювали підрозділи розвідки щодо здобуття важливої й необхідної інформації.

Виконано значний обсяг завдань з оснащення підрозділів сучасним озброєнням і технікою, зокрема броньованою технікою, системами ствольної та реактивної артилерії, засобами ППО, сучасними зразками зброї.

У діючих пунктах пропуску через державний кордон забезпечено оформлення більш як 35 млн осіб та понад 8 млн транспортних засобів.

Окрім цього, для реалізації інтегрованого управління кордонами внесено зміни до Стратегії та затверджено новий План її реалізації.

З урахуванням актуальних загроз Держприкордонслужба впроваджує  диференційований підхід до інженерно-технічного облаштування кордону й   застосування в охороні державного кордону сучасних технічних засобів. Завдяки спільним зусиллям Держприкордонслужба є повноцінною складовою Сил безпеки і оборони України та продовжує розвиватись.

«Наші військовослужбовці проявляють найкращі риси захисників своєї держави – героїзм, мужність, витримку та патріотизм. За особисту мужність, самовідданість, сумлінне виконання службового обов’язку нагороджено 1123 прикордонники державними нагородами», - резюмував Володимир Нікіфоренко.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси