У «Борисполі» іноземці пропонували прикордонникам 600 доларів США

НАЗАД
14 березня 2018 09:13

Протягом минулої доби в аеропорту «Бориспіль» іноземці намагалися чотири рази підкупити прикордонників Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

Протягом минулої доби в аеропорту «Бориспіль» іноземці намагалися чотири рази підкупити прикордонників Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

У першому випадку позитивно вплинути на пропуск через держкордон за допомогою хабара спробував громадянин Азербайджану. Чоловік 1990 року народження прибув до Києва рейсом зі Стамбула. Особі було відмовлено у перетині кордону через перевищення терміну його попереднього перебування. Щоб вирішити «проблему» громадянин спробував дати хабар прикордоннику у сумі 250 доларів США.

В іншому випадку громадянин Грузії, який прибув рейсом із Тбілісі, спробував дати хабар прикордоннику у сумі 100 доларів США. Саме в таку суму чоловік оцінив свій протизаконний пропуск через держкордон через непідтвердження мети перебування на території нашої держави.

Громадянин Нігерії, який також не зміг підтвердити дійсної своєї мети перебування на території України, спробував вплинути на вирішення питання щодо пропуску шляхом пропонування неправомірної грошової винагороди у сумі 150 доларів США.

Ще один випадок пропонування неправомірної вигоди зафіксували прикордонники від громадянина Іраку. Через непідтвердження мети свого перебування на території України іноземцю було відмовлено в перетині кордону. Проте він також вирішив спробувати та запропонував хабар у сумі 100 доларів США за пропуск через кордон.

Усім громадянам було роз'яснено відповідальність за спробу підкупу посадової особи. По факту пропонування хабарів проінформовано співробітників Нацполіції. Наразі іноземці очікують повернення зворотними рейсами.

Нагадаємо, за спробу дачі хабара в Україні передбачена кримінальна відповідальність, а саме ст.369 ККУ «Пропозиція або давання хабара».   Просимо осіб, які прямують через державний кордон України, не намагатись вплинути на прийняття рішень посадових осіб за допомогою неправомірної грошової винагороди.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси