Транзитна ділянка дороги «Одеса – Рені» – прикордонники блокують активність «ухилянтів»

НАЗАД
12 вересня 2023 15:36

В умовах правового режиму воєнного стану та проведення мобілізаційних заходів відмічається суттєве збільшення випадків затримань осіб чоловічої статі з віковим цензом від 18 до 60 років під час спроби виїхати з України задля уникнення призову на військову службу.

Потенційні втікачі використовують різноманітні протиправні схеми, це і користування послугами телеграм-каналів та соціальних мереж для перетинання державного кордону в обхід пунктів пропуску, й використання підроблених документів для виїзду з України через встановлені пункти пропуску.

Останнім часом прикордонники фіксують непоодинокі спроби потенційних «ухилянтів» виїхати за кордон з використанням особливостей транзитної ділянки автодороги «Одеса – Рені», на яку вони потрапляють за пособницької допомоги водіїв вантажних транспортних засобів.

Від початку поточного року прикордонники виявили та завадили чотирьом таким випадкам. Затримали 11 порушників кордону та 6 водіїв вантажівок, які сприяли та надавали допомогу «ухилянтам» порушити кордон. За виявленими кримінальними правопорушеннями розпочато досудові розслідування за ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Що ж стосується спроб використання «ухилянтами» підроблених документів для виїзду за кордон, то в середньому щодоби на транзитній ділянці автодороги «Одеса – Рені» прикордонники виявляють від 3 до 7 таких осіб.

Державна прикордонна служба України вживає активних заходів з недопущення незаконного виїзду чоловіків за межі території України та ліквідації каналів незаконної міграції, можливості яких, використовують потенційні втікачі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси