Строковики, які нещодавно прибули до Одеського загону Морської охорони, опановують морську практику

НАЗАД
14 лютого 2022 13:45

Понад три десятки новоспечених моряків-прикордонників вже розподілені по екіпажах корабельно-катерного складу загону.

За плечима у строковиків три місяці інтенсивного та насиченого навчання в Навчальному центрі Морської охорони, а попереду – опанування морського практикуму.

Традиційно з новоприбулими військовослужбовцями зустрілося керівництво загону. Під час зустрічі обговорювалися усі питання, що цікавили юнаків стосовно порядку проходження служби і перспектив підписання контракту. Адже вже зараз серед строковиків є ті, хто бажає присвятити себе престижній професії морського прикордонника.

Організація служби на кораблі, боротьба за живучість, читання морських мап, визначення місця корабля по пеленгах, особливості швартування – ці та багато інших тонкощів морської служби юнаки тепер реалізують на практиці, безпосередньо у складі екіпажів кораблів та катерів Морської охорони.

Служба на кораблі – справа не проста та дуже відповідальна, адже екіпаж завжди має діяти як одне ціле. Тому відповідна допідготовка та злагодженість є обов’язковими для того, аби новачки отримали допуск до виконання своїх службових обов’язків. Доброю традицією та користю є система наставництва – підтримка й допомога старших досвідчених побратимів.

Будучи родом з різних областей України, відтепер усі вони поєднані спільною справою захисту морських рубежів держави.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси