Стрільба біля українсько-білоруського кордону – затримали браконьєрів з їх жертвою

НАЗАД
08 листопада 2021 12:57

Учора прикордонники відділу «Дубровиця» спільно з представниками єгерської служби Українського товариства мисливців та рибалок під час виконання завдань почули постріли.

Висунувшись на місце можливого незаконного полювання, правоохоронці в безпосередній близькості до держрубежу з Білоруссю виявили трьох чоловіків з мисливськими рушницями. Під час огляду прилеглої території охоронці кордону виявили тушу вбитої дикої кози.

Згодом з’ясувалося, що у чоловіків, жителів Сарненського району, відсутні жодні дозвільні документи на проведення полювання.

Наразі на горе-мисливців складено адміністративні матеріали за порушення вимог ст.85 «Порушення правил використання об'єктів тваринного світу» КУпАП, рішення за яким прийме суд. Зброю та тушу дикої тварини встановленим порядком вилучено представниками єгерської служби.

Нагадаємо, що 4 серпня 2021 року Уряд вніс зміни до правил прикордонного режиму та режимних обмежень в районах, прилеглих до адмінмежі та лінії розмежування з ТОТУ.

Зокрема, за рішенням Уряду змінено ширину прикордонної смуги, яка становить 5 кілометрів вздовж всього сухопутного кордону.

Крім цього, відповідно п. 21 Постанови КМУ «Про прикордонний режим» полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання. У профілактичній смузі, а також у смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси