Сталеві очі завжди на варті

НАЗАД
05 березня 2023 13:18

За освітою він педагог, мав би навчати дітей, натомість – навчає підлеглих військовій справі, а нині – разом з бойовими товаришами безжально б’є ворога, який приніс стільки горя на українську землю.

Усі, кого об’єднав цей маленький підрозділ – різні, але їхня мрія – єдина – вигнати окупанта за межі кордонів України та повернутись на батьківську землю, де на них чекають рідні.

Командир підрозділу на псевдо Мілан понад чотирнадцять років присвятив службі в прикордонному відомстві. Перший бойовий досвід отримав на Сході, виконуючи завдання в складі сил антитерористичної операції, а з 2019 року очолив новостворений підрозділ аеророзвідки. Пройшовши відповідну підготовку та отримавши кваліфікацію операторів БПЛА, відважні охоронці кордону виконують бойові завдання з виявлення та знищення сил противника, а їхньою особливою зброєю є металеві птахи. «Ми – то сталеві очі наших військових і жодному окупанту від нас не сховатись, – говорить Мілан. Наше основне завдання – вивчити ділянку фронту, виявити ворожі цілі, передати їх побратимам-артилеристам, потім, в умовах реального часу, корегуючи вогонь, знищити ворога».

За останні кілька місяців, наші аеророзвідники виявили стратегічно важливі цілі ворога та в результаті злагоджених дій з артилерійським підрозділом, кількість знищених окупантів та техніки зростає з кожним днем.

«Кожний результативний політ – невеличка перемога, яка наближає нас до світлого майбутнього без війни», – розповідає прикордонник.

За особисту мужність і самовіддані дії виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України відважного охоронця кордону було нагороджено нагрудним знаком «Знак пошани» та відзнакою Міністерства Оборони України «За сприяння Збройним Силам України»

Звитяги та мужності нашим героям, які безжалісно нищать абсолютне зло!

Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси