Швидко дістатися до кордону «швидкою» не вийшло

НАЗАД
04 квiтня 2023 15:26

Днями оперативники Чопського загону викрили схему незаконного переправлення через державний кордон громадян України призовного віку.

Двох чоловіків, жителів Київщини та Запоріжжя, мали доправити до українсько-словацького кордону у районі населеного пункту Стужиця Ужгородського району.

Аби уникнути перевірок на шляху прямування, правопорушники вдалися до хитрощів. Місцевий житель разом зі спільником, фельдшером відділення екстреної медичної допомоги, «орендували» для оборудки автомобіль швидкої допомоги. Як розраховували переправники, це давало їм можливість безперешкодно проїхати контрольні пости і в потрібному місці висадити «пацієнтів».

Заходи проводилися спільно зі співробітниками міграційної поліції, слідчими Ужгородського ВП№2 РУП ГУНП у Закарпатській області, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури у рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Правопорушників викрили на гарячому. У кареті швидкої знайшли також грошові кошти у розмірі 6000 доларів США, які переправникам сплатили за цю послугу.

Фельдшера, причетного до протиправної схеми, затримали у порядку ст.208 КПК України. Тривають пошукові заходи щодо його пособника, який, власне, підшукав «клієнтів». Слідчі дії продовжуються.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси