Щодо роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду в районі проведення Операції об’єднаних сил

НАЗАД
25 грудня 2021 09:47

Робота всіх КПВВ на лінії розмежування розпочинається щоденно з 08:00 та триває до 16:00.

Однак, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України.

Щоденно відкритий з боку тимчасово окупованої території України лише КПВВ «Станиця Луганська». Пасажиропотік залишався на рівні минулого тижня. Від минулої суботи через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 6 853 особи, а на контрольовану територію – 6 326 осіб.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» бойовики розблоковували рух у понеділок та п’ятницю. Лінію розмежування в цьому контрольному пункті перетнули 464 особи та 72 транспортних засоби до тимчасово окупованої частини Донеччини. Водночас 273 особи та 66 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Через КПВВ «Новотроїцьке» за тиждень проїхали 5 вантажівок з гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Мешканцям тимчасово окупованої території України доставлено 41,5 тонни будівельних матеріалів та медичного обладнання.

Пандемія не відступила, тому нагадуємо, що в КПВВ діють карантинні обмеження. Так, громадяни України, які підлягають самоізоляції, під час прямування на контрольовану українською владою територію зобов’язані встановити та активувати додаток «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування, окрім цього, необхідно мати й поліс страхування.

Водночас передбачено широкий перелік категорій громадян, до яких самоізоляція не застосовується. З повним переліком категорій осіб, які не підпадають під самоізоляцію, радимо громадянам ознайомитися завчасно. Самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси