Щодо підписання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб

НАЗАД
01 лютого 2019 12:32

1 лютого 2019 року набирають чинності підписані 6 жовтня 2017 року Угода між КМУ та Урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб та Імплементаційний протокол про порядок її реалізації.

Угодою детально врегульовано порядок здійснення реадмісії за прискореною процедурою, що не передбачає діюча Угода між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про приймання та передачу осіб через українсько-молдовський державний кордон (вчинена 11.03.1997), яка одночасно припиняє свою дію.   

Нова Угода визначає, що таке «прикордонний район» та передбачає, що реадмісії за прискореною процедурою піддаються особи, затримані саме в прикордонному районі. Вона передбачає детальний перелік документів та доказів, що вказують на наявність підстав для реадмісії. А також чітко визначає терміни, в межах яких сторони подають, розглядають запити та надають відповіді на них.

Це надасть можливість швидко й ефективно ідентифікувати і безпечно та організовано повернути осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та незаконно перебувають на територіях України та Республіки Молдова. Крім того, забезпечить дотримання Україною своїх обов’язків перед Європейським співтовариством та світовою спільнотою щодо запровадження ефективних важелів здійснення державної політики у сфері реадмісії осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси