ЄС допомагає оптимізувати роботу українських прикордонників та митників

НАЗАД
23 червня 2020 12:20

З допомогою ЄС 26 українських прикордонників та митників, які стануть «агентами змін», навчалися як оптимізувати робочі процеси та отримати кращий результат, витративши менше ресурсів.

Днями відбулись тренінги для співробітників Державної прикордонної служби України та Державної митної служби України в межах проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)». Проєкт фінансується Європейським Союзом.

Ці тренінги – перший невеликий крок на шляху до покращення процесів і процедур державних прикордонної та митної служб, що є частиною масштабної діяльності зі створення системи інтегрованого управління кордонами відповідно до європейських стандартів. Учасникам тренери презентували методологію та інструменти, що дозволяють переглянути, скоротити чи спростити робочі процеси з метою зменшення часу та оптимізації використання персоналу, ресурсів і зусиль організації, а отже, зрештою, давати кращі результати за менших витрат бюджетних коштів. Окрім того, очікується, що оптимізовані процеси будуть більш зручними, прозорими та перешкоджатимуть зловживанням владою та корупції.

«ЄС застосовує комплексний підхід у наданні підтримки Україні. Цей перший тренінг є початком доволі тривалої роботи, що потребуватиме критичної самооцінки, відкритості та готовності до змін, так само як і неухильності та завзяття щодо впровадження оптимізованих процесів у життя. Однак після завершення ця трансформація підвищить ефективність та якість роботи українських служб, що працюють на кордоні», – прокоментував Мартін Клауке, керівник секції «Ефективне врядування та демократизація» Представництва ЄС в Україні.

У наступні декілька тижнів команди, до складу яких увійдуть навчені співробітники Держприкордонслужби і Держмитслужби, а також національні та міжнародні експерти проєкту EU4IBM, розпочнуть аналіз та подальшу перебудову раніше визначених процесів, що належать до сфери інтегрованого управління кордонами.

«Аналіз та перебудова бізнес-процесів є важливим інструментом оптимізації роботи будь-якої організації, і цей підхід продемонстрував гарні результати у державах-членах ЄС. Ми раді, що ця ініціатива знайшла відгук серед наших партнерів. Як Державна прикордонна служба, так і Державна митна служба є потужними структурами, оптимізація діяльності яких неодмінно посилить економічні та інші можливості їхніх клієнтів. А їхні клієнти – це громадяни України», – пояснює керівник проєкту EU4IBM Арунас Адоменас.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси