російські окупанти вбивали людей і в прикордонних областях – гатили з мінометів, ствольної артилерії, атакували безпілотниками

НАЗАД
10 жовтня 2022 16:14

Учора і сьогодні рашисти обстрілювали Сумщину та Чернгігівщину.

Учора, 9 жовтня, російські окупаційні війська продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області. Ворог за добу наніс вогневе ураження із застосуванням мінометів, ствольної артилерії, гранат. Під ворожим вогнем опинилися Ворожбянська, Краснопільська, Миропільська та Великописарівська громади.

Зранку рашисти почали обстріл з артилерії на Сумщині. Так, у Ворожбянській громаді нараховано близько 15 вибухів з населеного пункту лежичи (рф), як результат: пошкоджена покрівля залізничного вокзалу, приватний будинок, знищено сарай та перебита газова труба. Усього нараховано 10 влучань по території громади. Після обстрілу на інфраструктурному об’єкті Ворожби сталася пожежа, яку локалізували і загасили. На жаль, в результаті обстрілу поранено 78-річну жінку.

Одна людина загинула в результаті атаки російського безпілотника у Миропільській громаді на Сумщині. За наявною інформацією безпілотник окупантів скинув дві гранати на цивільний об'єкт (магазин), на щастя від другої гранати ніхто не постраждав.

Також по території Великописарівської громади рашисти вели мінометний обстріл, який вівся з району смодарюшино (рф), загалом більше10 мін.

Краснопільська громада: близько 20 вибухів РСЗВ БМ-21 "Град".

Під ворожим обстрілом опинилися також Середино-Будська, Есманьська громади Сумщини та Семенівська громада Чернігівщини

09 жовтня Середино-Будська громада перебувала під ворожим мінометним вогнем двічі, 13 мін 120 мм калібру випущені з району російських населених пунктів зернове та зелений розірвалося у прикордонні громади.

Есманьську громаду росіяни також крили мінометами – 5 прильтів з боку села троєбортне.

Після опівночі 10 жовтня по прикордонню Семенівської громади окупанти цілили мінометами – 15 прильотів з району російського села ломаковка.

Обстріл продовжився і зранку – зі сторони російських населених пунктів новий ропск та любечани окупанти випустили ще 24 міни 120 мм та 82 мм калібру.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси