Реєстр Оберіг дозволяє прикордонникам перевірити документи ТРЦК та СП безпосередньо на кордоні та виявити підробки

НАЗАД
05 березня 2024 12:40

У пунктах пропуску на державному кордоні протягом останніх трьох тижнів прикордонники завадили 230 спробам незаконного перетину з використанням підроблених документів.

Частину підробок викрито завдяки реєстру Оберіг.

З середини лютого Державна прикордонна служба розпочала використовувати реєстр Оберіг, що посилює протидію незаконному виїзду за кордон.

Варто зазначити, прикордонне відомство спільно з Міноборони напрацювали спільні кроки для впровадження інформаційного обміну між базою даних Держприкордонслужби та Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Це дозволяє викривати підроблені документи та перевірити інформацію про військовозобов’язаних.

Раніше прикордонникам, аби підтвердити дійсність військово-облікових документів, виданих ТРЦК та СП, які б давали громадянину законні підстави виїзду за кордон, доводилося контактувати безпосередньо з представниками цих підрозділів. Зараз інформацію щодо цього можна перевірити онлайн через реєстр Оберіг — у декілька кліків.

«Цифровізація роботи з даними ТЦК та СП уже невідворотна. Оберіг дозволяє автоматизувати ті процеси, які раніше залежали від людського фактору», — зазначила Катерина Черногоренко, заступниця Міністра оборони з питань цифровізації, цифрових трансформацій та цифрового розвитку.

«Прикордонники продовжують протидіяти спробам незаконного перетину кордону, як на «зеленій» ділянці, так і в пунктах пропуску, де порушники намагаються використовувати підроблені документи, які б давали право на перетин кордону під час дії воєнного стану. Частина з них – це військово-облікові документи, начебто, видані в територіальних центрах комплектування. Саме тому налагодження дієвого інформаційного обміну між базами даних дозволяє інспекторам Держприкордонслужби більш ефективно і досить швидко проводити перевірку таких документів, які люди надають на контроль», - зазначив помічник Голови Держприкордонслужби Андрій Демченко.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси