Регіональне управління морської охорони визначило напрями діяльності у 2019 році

НАЗАД
27 лютого 2019 12:05

Регіональне управління морської охорони – досить нова штатна управлінська одиниця прикордонного відомства України, яка створена лише в травні 2018-го та впродовж року тривали заходи з її розгортання, але роботи проведено – масштабні.

У ході підбиття підсумків минулого року керівництво Державної прикордонної служби України відмітило облаштування нового місця дислокації керівного органу Морської охорони в Одесі, а також початок роботи єдиного центру управління службою Морської охорони і розгортання нових підрозділів по всій зоні відповідальності від Дунаю до Азова. Варто окремо відмітити збільшення кількості відділів спеціальних дій на воді, їх комплектування та навчання персоналу, реорганізацію існуючих підрозділів тощо. Крім того, на урядовому рівні підтримано та реалізовано ініціативу Адміністрації Держприкордонслужби щодо створення ще одного загону морської охорони в м. Ізмаїл.

Новостворений підрозділ забезпечить більш ефективне виконання Держприкордонслужбою завдань з охорони державного кордону, боротьби з контрабандою, забезпечення встановленого режиму судноплавства, контролю за плаванням і перебуванням українських та іноземних невійськових суден в українській частині річки Дунай.

«Ми плануємо, що це буде і за структурою, і за функціоналом, новаційна штатна одиниця Морської охорони, зокрема, що стосується організації управління та логістики. Підрозділ буде діяти за стандартами європейського досвіду, який ми ретельно вивчали і впроваджуємо» - зазначив начальник Регіонального управління морської охорони контр-адмірал Олег Костур.

Він додав, що наразі проводяться остаточні розрахунки та уточнення задач, а найближчим часом розпочнеться процес безпосереднього розгортання загону.

Серед пріоритетних завдань, що постають перед регіональним управлінням, загонами та навчальним центром Морської охорони на поточний рік, керівник Регіонального управління морської охорони визначив реалізацію, в межах компетенції, всіх напрямів діяльності Морської охорони, подальший її розвиток, напрацювання та вдосконалення нормативно-правового забезпечення діяльності Морської охорони, продовження модернізації техніки, розвиток системи базування та матеріально-технічного забезпечення.

Але пріоритетним завданням, попри все, залишається кадрова робота – комплектування основних підрозділів, підвищення рівня професійної підготовки персоналу, активна робота із набору на контрактну службу.

Це цілком відповідає гаслу Державної прикордонної служби на 2019 рік – «Обличчям до людей!»

«Починаючи із забезпечення можливостей самореалізації та кар’єрного зростання в службі, гідного грошового забезпечення своєму персоналу, своїм людям, ми забезпечуємо високий рівень відповідальності та якості виконання завдань із охорони державного кордону», - наголосив Олег Костур.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси