Реалізуючи оперативну інформацію, морські прикордонники виявили і зупинили незаконну вирубку дерев в заповіднику

НАЗАД
21 листопада 2021 12:11

Цей факт стався на Одещині

Патрулюючи зону відповідальності в районі Єрмакова острова, що входить до складу Дунайського біосферного заповідника, екіпаж катера Ізмаїльського загону Морської охорони виявив маломірний плавзасіб біля берега та двох осіб, що займалися вирубкою дерев в заповідному фонді.

Прикордонники зупинили незаконні дії, притягли двох громадян України до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та проведення робіт в прикордонному контрольованому районі без інформування відповідного прикордонного підрозділу.

Враховуючи, що в діях правопорушників також вбачалися ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу», негайно було проінформовано Нацполіцію, а на місце злочину викликано також інспекторів Дунайського біосферного заповідника і лісового господарства.

Усвідомивши відповідальність за скоєне та перспективи покарання, правопорушники спробували чинити опір законним вимогам прикордонників, за що також були притягнуті до відповідальності.

Наразі відомості про правопорушення внесено до ЄРДР. На місці події проведено відповідні слідчі дії. Маломірний плавзасіб і результати лісозаготівлі вилучено. Тривають заходи досудового розслідування.

За фактом незаконної порубки дерев на території заповідника правопорушникам загрожує штраф від 17 до 25,5 тисяч грн. або арешт на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси