Пропуск дитини без належно оформлених документів чоловік оцінив у 300 доларів США

НАЗАД
05 жовтня 2012 13:55

Державна прикордонна служба України постійно нагадує громадянам про належне оформлення документів під час подорожі за кордон з дітьми.

Державна прикордонна служба України постійно нагадує громадянам про належне оформлення документів під час подорожі за кордон з дітьми. Адже тільки з початку року державний кордон не змогли перетнути 2,5 тисячі маленьких українців. Основною причиною цьому є вкрай недбале ставлення батьків та організаторів поїздок дітей до належного оформлення документів.

Так сталося й вчора в міжнародному пункті контролю «Харків – залізнична станція». Поїздом із Севастополя в Санкт-Петербург прямувала наша співвітчизниця разом зі своєю 9-річною донькою. У ході перевірки документів виявилося, що нотаріально засвідченої згоди батька на вивіз дитини за кордон у неї не має. Саме тому дівчинку через кордон не пропустили. Проте чоловік, який подорожував разом з ними та має цивільний шлюб з матір’ю дівчинки, вирішив все залагодити по іншому. Він запропонував прикордоннику 300 доларів США за позитивне вирішення даного питання. Навіть після роз’яснення йому відповідальності за спробу дачі хабара, він все ж спробував домовитися, а також запевнив, що нотаріально завірену згоду від батька дитини підвезуть невдовзі. Однак чоловіку це не допомогло, а навпаки зашкодило. Про даний факт було поінформовано військову прокуратуру та співробітників міліції, яким тепер чоловіку доведеться давати пояснення.

Нагадаємо, що більшість дітей, а саме 1363, не змогли перетнути кордон, оскільки було відсутнє доручення від батьків. Ще 995 дітей мали недійсні документи, решта 199 дітей – з низки інших причин. Отож, щоб подорож дітей була комфортною і без зайвих клопотів, Державна прикордонна служба України наголошує батькам та організаторам поїздок дітей про необхідність уважніше ставитися до оформлення належних документів на них. З цих питань прикордонники радять громадянам консультуватися з туристичними фірмами, послугами яких вони користуються, також необхідну інформацію можна отримати на веб-сайті прикордонного відомства dpsu.gov.ua, або за телефоном: 527-63-63.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси