Приймав оплату через криптогаманець. На Одещині викрили схему переміщення осіб через кордон

НАЗАД
23 сiчня 2024 11:09

Автомобіль разом з водієм та чотирма чоловіками призовного віку затримали біля кордону з Молдовою.

Правопорушників викрили, в результаті реалізації випереджувальної інформації прикордонників, оперативники Подільського прикордонного загону спільно зі співробітниками управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області та працівниками відділення поліції № 1 Роздільнянського районного відділу поліції.

Вони їхали у бік кордону мікроавтобусом та проігнорували законну вимогу військовослужбовців про зупинку. Під час переслідування правоохоронці затримали транспортний засіб неподалік селища Велика Михайлівка.

Як з’ясувалося, водій спільно з невстановленою особою мав намір переправити до Молдови поза пунктами пропуску військовозобов’язаних громадян з Київщини та Полтавщини.  В обмін за надання незаконних послуг злочинці отримали передоплату в електронному вигляді в криптогаманець. Вартість перевезення для кожного «клієнта» становила від двох до п’яти тисяч доларів США.  

На затриманих правопорушників прикордонники склали протоколи за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

За невиконання законних вимог прикордонників на водія складений протокол про адміністративне правопорушення за ст. 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця Державної прикордонної служби України». Також ведеться перевірка щодо вчинення ним злочину, передбаченого ч. 2 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», а також встановлюється організатор цієї оборудки. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси