Прикордонники України разом з європейськими колегами зустрічають вболівальників «Євро-2016»

НАЗАД
10 червня 2016 13:37

Сьогодні у Франції розпочинається Чемпіонат Європи з футболу «Євро-2016». Державна прикордонна служба в межах компетенції також підготувалася до цього заходу.  

Сьогодні у Франції розпочинається Чемпіонат Європи з футболу «Євро-2016». Державна прикордонна служба в межах компетенції також підготувалася до цього заходу. З цією метою організовано взаємодію з місцевими органами влади, колегами із країн ЄС та організаторами футбол-турів щодо порядку обміну інформацією про групи вболівальників. Таким групам надаватиметься пріоритетне право у слідуванні через кордон. В свою чергу Держприкордонслужба наголошує щодо завчасного інформування та надання списків вболівальників для прискорення часу оформлення в пунктах пропуску. Для цього по можливості будуть виділятися окремі смуги руху.

Це стосується не лише автомобільних пунктів пропуску, а й міжнародних аеропортів. Спрощені правила оформлення українських футбольних фанів діятимуть як на в’їзд, так і на виїзд.

Також, з метою недопущення зниження рівня безпеки під час оформлення організованих груп вболівальників в аеропортах посилено взаємодію із службами авіабезпеки та іншими правоохоронними органами. Активізовано використання службових собак та технічних засобів для недопущення переміщення зброї чи інших заборонених предметів, уточнено взаємодію під час виникнення нестандартних ситуацій.

В той же час для підтримання рівня безпеки в цей період, FRONTEX проводить в аеропортах Франції спільну операцію із залученням представників прикордонних відомств усіх країн ЄС – учасниць чемпіонату Євро-2016, а також представників країн, національні збірні яких пройшли до основного турніру, у тому числі трьох офіцерів Держприкордонслужби України. Наші прикордонники будуть брати участь в організації прикордонного контролю, в першу чергу, організованих груп з України, а також контролю другої лінії громадян із країн міграційного ризику.

Європейським правоохоронцям цікавий досвід українських прикордонників, набутий під час проведення «Євро-2012», саме тому чисельність української групи прикордонників є найбільшою серед країн пострадянського простору.

В свою чергу Державна прикордонна служба України звертається до громадян України, які планують вирушити до Франції, аби підтримати Національну збірну, дотримуватися в аеропортах та пунктах пропуску встановленого порядку та правил і жодним чином не провокувати ані українських, ані європейських прикордонників. Заходи безпеки, які впроваджені у Франції, є безпрецедентними і будь-яке порушення може обернутися для легковажного вболівальника видворенням із країни.

Також не варто забувати про фінансове забезпечення під час перебування у іншій країні. Нагадуємо, що для країн ЄС воно становить 75 євро на добу при умові заброньованого та оплаченого готелю або 135-150 євро без бронювання готелю. В іншому випадку не виключені відмови у пропуску, навіть при наявності дійсних паспортів і віз, заброньованих та оплачених квитків з відкритою датою.    

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси