Прикордонники вивели з тіньового ринку 1,3 тис. тонн сурогатного пального з російської сировини

НАЗАД
12 серпня 2021 09:50

Прикордонники Східного регіонального управління цьогоріч викрили три масштабні схеми незаконних поставок з РФ сировини для виробництва контрафактного палива.

Оперативні співробітники Держприкордонслужби, спільно з іншими правоохоронними органами встановили, що учасники злочинних угруповань ввозили з РФ сировину за сірими схемами. Компоненти, необхідні для виготовлення пального, видавали за іншу хімічну продукцію, яка не потребує відповідного оподаткування. В Україні з ввезеної сировини виробляли пально-мастильний сурогат, підвищуючи його якісні характеристики хімічними присадками. В подальшому вироблену продукцію реалізовували на роздрібних заправках на Харківщині, Чернігівщині та Донеччині як бензин А-95, А-92 та дизельне пальне.

Також прикордонники спільно з іншими правоохоронними органами припинили діяльність трьох підпільних нафтопереробних заводів, які працювали у Харківській області.

Загалом правоохоронці вилучили 1,3 тис. тонн пального та сировини, ввезеної за вказаними схемами. Вилучене пальне та обладнання для його виробництва оцінюється у понад 80 млн гривень. Заходи з викриття та припинення каналів незаконних поставок паливо-мастильних матеріалів та сировини тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси