Прикордонники узгодили зі словацькими колегами питання співпраці щодо пропуску осіб та транспортних засобів

НАЗАД
07 березня 2022 15:02

У пункті пропуску «Малі Селменці», що на українсько-словацькому кордоні, прикордонники Чопського загону зустрілися з радником прем’єр-міністра Словаччини з питань прикордонної співпраці та гуманітарної допомоги Едуардом Бурашем.

Сторони обговорили низку актуальних питань:

щодо оперативного оформлення груп жінок та дітей, які мають прибути 15 автобусами з північних регіонів України. Перетин кордону планується у пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецке», де їх зустрічатимуть представники Консульства Чеської Республіки;

домовилися про взаємодію та співпрацю прикордонних служб обох держав при здійсненні пропуску гуманітарних вантажів на територію України. Окрім того, обговорили питання щодо пропуску більших обсягів гуманітарних вантажів;

українська та словацька сторони узгодили питання щодо збільшення кількості вагонів для громадян України та іноземців, які прямують з України до Словаччини залізничним транспортом в пошуках безпеки.

У рамках зустрічі радник прем’єр-міністра Словаччини проінформував, що прем’єр-міністр Словаччини планує прибути на кордон та розглянути питання розширення і реконструкції в майбутньому пункту пропуску «Малі Селменці».

Українські прикордонники подякували словацьким колегами та урядовцям за швидку та оперативну співпрацю, а також за прискорення процедур проходження кордону у всіх пунктах пропуску із Словаччиною.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси