Прикордонники та представники Консультативної Місії ЄС домовлялися про співпрацю на найближчі роки

НАЗАД
04 червня 2021 13:20

Під час зустрічі в Адміністрації Держприкордонслужби України сторони розглядали стан та перспективи співробітництва в рамках імплементації нового трирічного мандату КМЄС

Представники Місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України поінформували, що новим мандатом, зокрема, передбачено перегляд структури та оновлення пріоритетів діяльності Місії. Так з 1 червня цього року запрацювали оновлені відділи Інтегрованого управління кордонами (ІУК) як в Головному офісі КМЄС, так і в її регіональних підрозділах у Львові, Одесі та Маріуполі.

Головним завданням оновлених відділів є допомога залученим суб’єктам у формуванні політики у сфері інтегрованого управління кордонами на центральному рівні та її реалізація в регіонах.

Директор Департаменту організації роботи, планування та контролю Адміністрації Держприкордонслужби Андрій ВІХТЮК подякував представникам КМЄС за послідовну підтримку прикордонного відомства України. Він зазначив, що ключовими пріоритетами співпраці на найближчий період є координація системи Інтегрованого управління кордонами в Україні та спільна розробка стратегічних документів розвитку прикордонного відомства. Також серед пріоритетів – спільна оцінка уразливості ділянок державного кордону та посилення спроможностей зв’язків Держприкордонслужби з громадськістю.

За підсумками зустрічі Сторони домовилися продовжувати та нарощувати двостороннє співробітництво.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси