Прикордонник Володимир Усов став «Почесним громадянином» свого краю

НАЗАД
08 вересня 2015 17:15

На Харківщині прикордонник – інспектор прикордонної служби відділу «Дергачі» Харківського прикордонного загону прапорщик Володимир Усов став  «Почесним гром

На Харківщині прикордонник – інспектор прикордонної служби відділу «Дергачі» Харківського прикордонного загону прапорщик Володимир Усов став  «Почесним громадянином Дергачівського району».

Свій бойовий шлях новоспечений «Почесний громадянин Дергачівського району» розпочав у 1990 році, коли його призвали  на строкову службу до лав прикордонних військ. У 1992 році, проходячи службу інструктором службового собаки на прикордонній заставі «Оріса» Гадрутського прикордонного загону, що дислокувалася в НКАО Азербайджанської РСР, затримав свого першого порушника державного кордону. Як розповів Володимир, це був громадянин Ірану, який зі своїми посібниками намагався переправити через кордон товари народного споживання. Загалом в цей день прикордонники затримали 6 правопорушників. За сміливі та рішучі дії при затриманні порушника кордону Володимира Усова представили до першої нагороди.

Пройшов час, Україна здобула незалежність, створила власні прикордонні війська, до лав яких прийшов служити і рядовий Усов на  посаду стрільця прикордонної застави «Козача Лопань» Харківського загону. Зі слів Володимира, найвдалішим роком його служби виявився 2008 рік, коли він особисто брав участь у затриманні понад 100 нелегальних мігрантів - громадян Афганістану, Іраку, Індії та навіть Португалії. За ці затримання його нагородили медаллю «За сумлінну службу». Загалом за результатами оперативно-службової діяльності у 2008 році прапорщика Володимира Усова визнано кращим дільничним інспектором прикордонної служби в системі Державної прикордонної служби України, нагороджено медаллю «За віру та вірність» та службовим автомобілем «УАЗ».

На даний час Володимир проходить службу у відділі прикордонної служби «Дергачі», де активно передає набутий за час проходження служби досвід молодому поповненню.

Звісно, досягнення прикордонника не залишилися без уваги і місцевої влади.  Володимир заслужено отримав звання «Почесного громадянина», свого рідного, Дергачівського району.

Володимир є яскравим прикладом для колег, адже в ці нелегкі часи для України перемога над агресором можлива тільки через любов до Батьківщини, через повагу до військової служби, честі і гідності, такої, яку має наш герой.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси