Прикордонниці Південного регіонального управління і Регіонального управління Морської охорони взяли участь у проєкті «Захисниці півдня»

НАЗАД
21 сiчня 2024 12:49

Віра в Південному регіональному управлінні займається напрямком мобілізаційної роботи, а Дарія – документальним забезпеченням та контролем в загоні Морської охорони.

Наприкінці минулого року у групи ентузіастів з органів місцевого самоврядування, благодійного фонду «Шлях до дому» та дівчат-військовослужбовиць виникла ідея створити цікавий емоційний проєкт, аби в умовах війни нагадати жінкам в Силах оборони про їхню чарівність і мирне життя.

Отож, дівчата, які не є професійними моделями – представниці офіцерського і старшинського складу Держприкордонслужби та інших військових формувань і правоохоронних органів, що входять до складу сил оборони, взяли участь у фотосесії. Зі світлин за задумом організаторів створили календар. На ньому кожна дівчина представлена у однострої та в чарівній сукні, як уособлення краси і сили, чарівності і незламності українських жінок, що захищають країну, не втрачаючи гендерної ідентичності.

Календар, випущений лімітованим тиражем, став основою благодійного збору для допомоги одному з бойових підрозділів з підготовки снайперів на півдні України. Презентація проєкту і перший благодійний аукціон пройшли в Медіацентрі Одеси.

Окрім календаря, один з лотів аукціону дівчата і всі гості створювали в реальному часі під час заходу. На великому полотні, де буде зображений Герб України, всі бажаючі залишили відбитки долонь жовтою і синьою фарбами. Також на аукціоні виставлялися марки – від самої відомої, присвяченої вислову прикордонника з острова Зміїний «Русскій воєнний корабль іді …» до тих, що символізують підрозділи сил оборони півдня України.

«Це чудова ініціатива, яка не тільки підкреслює роль жінок у військовому та правоохоронному секторі, але й сприяє розвитку гендерної рівності. Це також відповідає тому, що Державна прикордонна служба України забезпечує реалізацію єдиної державної політики, спрямованої на досягнення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі. Участь військовослужбовиць у цій події є чудовим способом привернути увагу громадськості до різноманітності ролей, які виконують жінки у силових структурах», - зазначила прикордонниця Віра.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси