Прикордонні аналітики України та Польщі проаналізували загрози на спільному кордоні

НАЗАД
04 квiтня 2019 14:49

Сьогодні в Києві завершилася триденна зустріч експертів прикордонних відомств України та Республіки Польща з оцінки актуальних загроз на спільному державному кордоні.

Під час зустрічі українські та польські аналітики проаналізували обстановку на спільній ділянці державного кордону в минулому році та спрогнозували її розвиток на найближчий період.

Сторони вирізнили актуальні ризики на українсько-польському кордоні. Серед яких – нелегальна міграція, незаконне переміщення сигарет, порушення громадянами України термінів перебування в Польщі, а також можливі прояви інших транскордонних злочинів, зокрема щодо терористичних загроз та контрабанди наркотичних речовин.

Варто зазначити, що саме Польща є основною країною в'їзду громадян України до Європейського Союзу, і де в 2018 році понад 46 тисячам наших співвітчизників відмовлено у в'їзді, зафіксовано 15,5 тисяч порушень правил перебування та 10,6 тисяч випадків незаконного працевлаштування українців в ЄС. Серед причин відмов у пропуску українців до Польщі – невідповідність заявленої мети поїздки, недостатність фінансового забезпечення, перевищення строків перебування та відсутність дійсної візи або інших документів, що підтверджують право перебування в ЄС.

Доречно нагадати, що за інформацією Європейської Агенції прикордонної та берегової охорони FRONTEX у 2018 році у в’їзді  відмовлено понад 57,5 тисячам українців, з них більше 80% на кордоні з Польщею. Також прикордонники країн ЄС виявили більше 35 тисяч наших співгромадян – порушників правил перебування в країнах Європейського Союзу.

Крім того, під час зустрічі учасники обговорили стан інформаційної взаємодії в сфері аналізу ризиків та можливості її удосконалення згідно з досягнутих домовленостей.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси