Прикордонні аналітики України, Польщі та Білорусі спрогнозували зростання нелегальної міграції та транзитного переміщення наркотиків

НАЗАД
22 травня 2019 14:03

Сьогодні у місті Гродно завершили дводенну зустріч представники аналітичних підрозділів прикордонних відомств України, Польщі та Білорусі.

Захід проходив у рамках реалізації завдань, визначених Планом заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами та протокольних домовленостей про обмін інформацією.

Співробітники трьох прикордонних відомств проаналізували обстановку на спільних ділянках кордону минулого року та спрогнозували можливий її майбутній розвиток.

Зокрема аналітики констатували, що обстановка на спільних кордонах торік залишалась контрольованою, а основною загрозою прикордонній безпеці визнано незаконне переміщення наркотичних засобів, боєприпасів, сигарет та бурштину.

Що до поточного року, то аналітики вирізнили можливе зростання ризиків нелегальної міграції та транзитного переміщення великих партій наркотичних засобів, насамперед кокаїну, гашишу та синтетичних наркотиків з країн ЄС до України та Білорусі. Крім того, правоохоронці не виключають спроби транзитного переміщення кокаїну та героїну через Україну в Польщу з подальшим переміщенням їх до країн ЄС.

Водночас, прикордонники підкреслили важливість проведення такого виду заходу, який не тільки зміцнює фундамент міжвідомчої співпраці, але і надає можливість спрогнозувати ситуацію на кордонах та своєчасно протидіяти загрозам.

До того ж, під час зустрічі з метою удосконалення механізму обміну інформацією між прикордонними відомствами України та Республіки Білорусь опрацьовано проект нового протоколу про обмін інформацією.

Варто нагадати, що цей тристоронній формат співробітництва було започатковано 2016 року у Бресті. Проведення чергової зустрічі заплановано наступного року в Україні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси