Президент України присвоїв звання Героя України (посмертно) прикордоннику Євгену Михайловичу Пікусу

НАЗАД
27 квiтня 2018 10:53

Сьогодні під час урочистостей на Софійській площі Президент України заявив, що у Держприкордонслужбі багато функцій і завдань. Але головна – участь у захисті східних рубежів України від російських загарбників.

Сьогодні під час урочистостей на Софійській площі Президент України заявив, що у Держприкордонслужбі багато функцій і завдань. Але головна – участь у захисті східних рубежів України від російських загарбників.

Також Президент України сказав, що у запеклих боях з російськими окупантами загинуло 70 мужніх прикордонників, вірних синів України та попросив усіх присутніх вшанувати світлу пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

«За мужність і героїзм  825 воїнів прикордонників удостоєних державних нагород, одного з них – зіркою Героя України. Маю за високу честь вручити ще одну зірку Героя України рідним полковника Євгена Пікуса, його мамі Ганні Феодосіївні та рідному брату Михайлу», - сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, офіцер Східного регіонального управління, під час виконання бойового завдання в районі пункту пропуску «Красна Талівка» 11 липня 2014 року врятував життя двом прикордонникам, які підірвалися на фугасі та були тяжкопоранені. Євген виніс поранених з-під вогню. За це відважний прикордонник був нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Роковим для офіцера став день, коли у бойовому зіткненні поблизу Красної Талівки військовослужбовці, серед яких був і Євген, зіткнулися з диверсійно-розвідувальною групою, що порушила кордон з території Росії. Бій тривав 2,5 години, де загинули четверо прикордонників, троє були поранені.  Прикордонники вистояли, прорив диверсантів не відбувся, але на жаль, серед загиблих був і тоді ще підполковник Євген Пікус.

8 вересня 2014 року Указом Президента України за особливу  мужність та героїзм, виявлені у захисті держави, суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі прикордонник Євген Пікус був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси