Прем’єр-міністр Королівства Іспанія Педро Санчес відвідав поранених прикордонників

НАЗАД
01 липня 2023 17:58

Сьогодні в рамках візиту в Україну Прем’єр-міністр Королівства Іспанія Педро Санчес побував в медичному закладі Державної прикордонної служби, де відвідав поранених прикордонників.

Під час зустрічі заступник Голови Держприкордонслужби Сергій Сердюк подякував Прем'єр-міністру та Уряду Королівства Іспанія за підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України й прикордонного відомства зокрема та запевнив, що Україна й надалі продовжує залишатися надійним форпостом безпеки на східному кордоні Європи.

Окремо він висловив вдячність Міністерству оборони Королівства Іспанія, а також Фондам монастиря «Санта Клара» та «Посланці миру» за вагомий внесок у забезпечення безпеки на українській землі.

 «Дякую за невичерпну енергію і величезне серце усіх, хто пліч-о-пліч з прикордонниками та Україною у цей непростий період нашого життя. Завдяки такій співпраці наші медичні заклади змогли пережити зиму, а прикордонники пройти реабілітацію у медичних установах на території Іспанії,  – зазначив Сергій Сердюк.  - Ваша підтримка, Пане Прем'єр-міністре, і підтримка народу Королівства Іспанія є для нас надважливою, ми відчуваємо Вашу турботу і сприяння, які крок за кроком наближають нас до Перемоги».

Загалом з початку повномасштабного вторгнення, за ініціативи іспанських партнерів, започатковані та реалізуються низка проектів соціально-гуманітарної та матеріально-технічної підтримки Державної прикордонної служби України з нарощування лікувально-евакуаційного та реабілітаційного забезпечення воїнів-прикордонників.

Варто зазначити, що саме сьогодні на базі Повітряно-космічних сил Іспанії у м. Сарагоса розпочався тренінг особового складу Мобільного госпіталю Державної прикордонної служби України з розгортання та використання обладнання мобільних медичних комплексів.

Загалом з початку повномасштабної збройної агресії росії за підтримки Іспанії було перевезено на лікування 35  прикордонників, а також надано Держприкордонслужбі значну кількість транспортних засобів, медикаментів, хірургічного обладнання. Крім того, українським прикордонникам надано генератори, взуття, зимові куртки та транспортні засобів, серед яких і автобус для перевезення поранених.  

Дякуємо іспанському народу за таку щиру і вкрай важливу духовну та матеріальну підтримку народу України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси