Представники Держприкордонслужби взяли участь у щорічному огляді основних загроз Мережі аналізу ризиків країн Східного Партнерства

НАЗАД
01 лютого 2019 17:36

Учора у Варшаві українські прикордонники взяли участь у щорічному огляді основних загроз Мережі аналізу ризиків країн Східного Партнерства.

Захід було організованого та проведеного під егідою Європейського Агентства прикордонної та берегової охорони FRONTEX.

Під час зустрічі прикордонники України, Республіки Молдови, Грузії, Республіки Білорусь, Азербайджану, Республіки Польщі, Угорщини, Словацької Республіки, Фінляндії, Естонії, Латвійської Республіки, Литовської Республіки обговорили нові тенденції в обстановці на кордонах та загрози у сфері прикордонної безпеки.

Зокрема основними з них визначено нелегальну міграцію, незаконне переміщення товарів, перш за все сигарет, контрабанду наркотиків. Учасники визначили спільні прояви й нові тенденції протиправної діяльності.

Окремо розглянуто питання трудової міграції громадян України до Європейського Союзу, що пов’язано з порушенням термінів їх перебування та відповідним посиленням міграційного режиму і контролю в’їзду на зовнішніх кордонах об’єднаної Європи.

Окрім того, учасники заходу поділились позитивним досвідом діяльності та окреслили напрями подальшої співпраці з нарощення спроможностей прикордонних відомств зі спільної протидії транскордонній злочинності.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси