Правоохоронці вилучили фальсифіковані лікарські препарати від тяжких захворювань на понад 60 млн грн

НАЗАД
12 грудня 2022 17:13

Правоохоронці викрили злочинців, які фальшували та у значних кількостях збували фальсифіковані лікарські засоби від тяжких хвороб – раку, гепатиту В та інших.

Вийти на злочинне угрупування, більшість членів якого були іноземцями, вдалося під час кримінального провадження, яке розпочали за повідомленням Департаменту оперативно-розшукової діяльності Адміністрації Держприкордонслужби України.

Слідчі (розшукові) дії проводили оперативні співробітники Держприкордонслужби спільно з прокурорами Офісу Генпрокурора та співробітниками Нацполіції України. Силову підтримку забезпечували бійці спецпідрозділу Держприкордонслужби «ДОЗОР».

У рамках розслідування проведено обшуки у м. Києві та Київській області на об'єктах нерухомості, де ймовірно підроблялись та зберігались лікарські препарати. Також проведено обшуки за місцями проживання учасників угруповання та в транспортних засобах.

Вилучено мобільні термінали, ноутбуки, банківські карти, чорнові записи, складники до лікарських засобів – наклейки голограм та QR-кодів, приладдя для склеювання упаковок, незаповнені лікарські рецепти, 280 найменувань дороговартісних лікарських засобів іноземного виробництва – понад 16 тис упаковок. Також у членів угруповання вилучено близько 300 тис доларів США в різних валютах.

За попередніми даними, сума вилучених лікарських засобів за цінами фармацевтичного ринку України складає близько 62 млн грн. Деякі з препаратів, які виявили у фальшувальників, на сайтах офіційних виробників оцінюються у 5-9 тисяч доларів США за упаковку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами виготовлення та розповсюдження фальсифікованих лікарських засобів, а також переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, контрафактних лікарських засобів (ч. 2,3 ст. 321-1, ч. 2 ст. 229, ч. 2 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України) триває. Проводяться відповідні експертизи. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру учасникам злочинного угруповання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси