Правоохоронці ліквідували ще один транскордонний канал торгівлі людьми

НАЗАД
16 сiчня 2019 15:00

Державна прикордонна служба України у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжує ефективно протидіяти міжнародним злочинним угрупованням, причетним до торгівлі людьми.

Як уже повідомлялося, в результаті проведення спільних заходів співробітників оперативних підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби та співробітників Національної поліції у Волинській області викрито транскордонний канал торгівлі людьми. Зокрема в  пункті пропуску «Ягодин» під час спроби вивозу 3 громадянок України, з метою їх подальшої примусової сексуальної експлуатації в країнах ЄС, затримано 2 злочинців - організатора  - громадянина України,  та  його спільника - громадянина Вірменії.    

А майже одночасно іншою спільною міжвідомчою групою в складі оперативних співробітників Південного регіонального управління Держприкордонслужби у взаємодії зі співробітниками ГЦ ОТЗ ДПСУ та з представниками УБЗПТЛ в Одеській області та детективами СУ ГУНП в Одеській області, військовослужбовцями Одеського прикордонного загону під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.149, в міжнародному пункті пропуску для повітряного сполучення «Бориспіль» викрито та припинено функціонування ще одного міжнародного каналу торгівлі людьми.

Під час оформлення авіарейсу «Київ – Брюссель» виявлено та затримано організаторку каналу - громадянку Бельгії, яка намагалася вивезти 2-х громадянок України закордон з метою сексуальної експлуатації.

Жертви торгівлі людьми в добровільному порядку відмовились від поїздки. Організаторку затримано в порядку ст. 208 КПКУ. Наразі очікується обрання запобіжного заходу тримання під вартою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси