Підкупи не вдалися - ні долари, ні десятки тисяч гривень не допомогли

НАЗАД
28 серпня 2021 16:44

На кордоні та в КПВВ на лінії розмежування минулої доби прикордонники задокументували десять випадків кримінальних правопорушень, що пов’язані з надаванням хабарів службовим особам.

Причому сума хабарів сягала від 100 доларів до 10 тисяч гривень. Та спроби громадян виявилися марними - прикордонники відмовилися від неправомірних коштів. 

Так, У КПВВ «Новотроїцьке» відразу кілька осіб намагалися підкупити прикордонників, серед них – один іноземець. Громадянка України, яка прямувала на контрольовану територію України, пропонувала прикордонному наряду 100 доларів США за безперешкодний пропуск через лінію розмежування по недійсному документу. В іншому випадку двоє чоловіків намагалися дати гроші правоохоронцям, аби пропустили з порушенням порядку переміщення матеріальних цінностей через лінію розмежування. Громадянин України 10 тисяч гривень хабаря пропонував за перевезення готівки понад встановлені норми, а громадянин Лівану тисячу гривень - за переміщення до тимчасово окупованого Донецька тютюну для кальяну. Ще один чоловік запропонував військовослужбовцям тисячу гривень за позачерговий та безперешкодний проїзд через контрольний пункт.

А росіянин, у якого прикордонники виявили підроблений ПЛР-тест у пункті пропуску «Виступовіичі», пропонував охоронцям кордону хабар  у розмірі 1,5 тисячі гривень. Однак кордон йому перетнути так і не вдалося.

Хабарі за незаконний перетин державного кордону пропонували минулої доби і у пункті пропуску «Краківець», що на українсько-польському кордоні.

Зокрема, громадянин Молдови 1000 польських злотих прикордонникам давав за безперешкодний пропуск через державний кордон трьох пасажирів, у яких не було ПЛР-тестування, сертифікатів про вакцинації та полісів страхування.

Від усіх неправомірних коштів правоохоронці відмовились та направили до Нацполіції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Загалом впродовж 2021 року зафіксували понад 900 спроб підкупів прикордонників, повідомлення про які були направлені до поліції.    

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси