Під координацією Державної прикордонної служби України розпочалася операція «Кордон-2015»

НАЗАД
16 червня 2015 15:27

15 червня 2015 року за ініціативи та під загальною координацією Державної прикордонної служби України, у тісній взаємодії із МВС, СБУ, ДМС, ДФС, прикордонними відомствами країн Європейського Союзу, розпоча

15 червня 2015 року за ініціативи та під загальною координацією Державної прикордонної служби України, у тісній взаємодії із МВС, СБУ, ДМС, ДФС, прикордонними відомствами країн Європейського Союзу, розпочалося проведення спільної операції «Кордон-2015».

Операція має статус національної, довготривалої та спрямована на боротьбу з незаконною міграцією та торгівлею людьми.

Комплексне застосування сил і засобів  різних відомств щодо контролю місць первинної появи, накопичення незаконних мігрантів, ймовірних маршрутів їх руху, викриття та компрометація існуючих каналів  протиправної діяльності на всій території України є основним завданням операції, що розпочалася.

Результатом проведеної операції має стати зниження рівня протиправної діяльності, пов’язаної з організацією каналів переправлення незаконних мігрантів та покращення взаємодії на внутрішньовідомчому, міжвідомчому та міжнародному рівнях у сфері протидії незаконній міграції.

Так, у рамках проведення операції, цієї ночі на ділянці відповідальності Чопського та Мукачівського прикордонних загонів  охоронці кордону затримали дві групи незаконних мігрантів.

На ділянці прикордонного підрозділу «Ужгород», який охороняє українсько-словацький кордон, силами оперативної групи зі службовим собакою та з використанням засобів тепловізійного спостереження, за 800 метрів до державного кордону, було виявлено та затримано одинадцять осіб без документів. Серед правопорушників були двоє чоловіків, дві жінки та семеро неповнолітніх віком від 1 до 16 років. Порушники повідомили, що вони є громадянами Вірменії і, у пошуках кращих умов життя, намагались потрапити до Німеччини.

Крім того 3 громадян Бангладеш  затримала  оперативна група Мукачівського загону за 300 метрів від держрубежу  на ділянці відповідальності відділу «Лужанка». Наразі встановлюються усі причетні до даного правопорушення особи. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси