Петро Цигикал: Розбудова стратегічних комунікацій для нашої держави на усіх рівнях відіграє дуже важливу роль

НАЗАД
25 сiчня 2019 16:34

Сьогодні, 25 січня, в Києві в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася презентація розбудови системи стратегічних комунікацій для прикордонного відомства.

Голові Держприкордонслужби Петру Цигикалу її представила керівник Центру стратегічних комунікацій «StratCom Ukraine» Аліна Фролова.

У заході також взяли участь представники Посольства США в Україні, Міжнародної організації з міграції в Україні, які виступають стратегічними партнерами цього проекту і надають всебічну допомогу, та керівники структурних підрозділів Адміністрації Держприкордонслужби.

Очільник прикордонного відомства зазначив, що Держприкордонслужба активно розвивається і намагається впроваджувати тільки передові та ефективні ідеї.

«Сьогодні для нашої держави оперативна та ефективна комунікація на усіх рівнях відіграє дуже важливу роль. Забезпечити це покликана саме система стратегічних комунікацій, як квінтесенція передового світового досвіду», - сказав Петро Цигикал.

Крім того, він додав: «Впровадження цієї системи передбачено низкою стратегічних державних документів, таких як Доктрина інформаційної безпеки України, воєнна доктрина і концепція розвитку сектору безпеки і оборони та інші. Ми чітко усвідомлюємо ті організаційні та інформаційні виклики, які очікують на нас в найближчій та середній перспективі».

У свою чергу керівник Центру стратегічних комунікацій відзначила, що Стратком в першу чергу є спроможністю на рівні інших можливостей, які є в структурі, в тому числі в секторі безпеки і оборони.

«Ми живемо в інформаційному світі і маємо вміти захищати кордони держави, в тому числі й інформаційно. Тому наше завдання зробити так, щоб комунікація була плановою і спрямовувалася в першу чергу на реалізацію завдань служби», - зазначила вона і додала, що розбудова стратегічних комунікацій дозволяє не лише реагувати на інформаційні загрози, а дає можливість управляти ними.

Стратегічні партнери проекту відмітили про необхідність розвитку внутрішньої та зовнішньої комунікації, як для персоналу відомства так і суспільства в цілому. Вони додали, що варто налагоджувати канали комунікації, адже це лише допомагатиме розвивати відкритість і прозорість відомства, забезпечить якісний супровід задач та цілей.

Обговорюючи актуальні питання за темою присутні детально зупинилися на основних кроках співпраці щодо посилення комунікаційних спроможностей Служби, системного планування стратегії зовнішніх та внутрішніх комунікацій, з залученням аналізу та досліджень, для формування іміджу та збільшення довіри до прикордонного відомства, і покращенні діалогу з міжнародними партнерами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси