Перший «Орлан» спущено на воду

НАЗАД
10 жовтня 2012 12:38

Учора на причалі Феодосійської суднобудівної компанії «Море» відбувся спуск на воду прикордонного катера «Орлан».

Учора на причалі Феодосійської суднобудівної компанії «Море» відбувся спуск на воду прикордонного катера «Орлан». Це перший катер із запланованої серії в рамках виконання Державної цільової програми щодо облаштування і реконструкції державного кордону.

Ця подія для кораблебудівників стала знаменною тим, що вперше вони самі спроектували і побудували катер такого типу, а для охоронців морських рубежів – черговим кроком в модернізації корабельно-катерного складу.

«Це перший катер такого типу, побудований за роки незалежності нашої держави. Тут втілено новітні досягнення науки і техніки в галузі кораблебудування, які відповідають сучасним вітчизняним і закордонним тенденціям. Ми врахували усі вимоги прикордонників як по тактико-технічним характеристикам, так і в питаннях побутових умов для екіпажу», - зазначив головний конструктор Віктор Алєксєєв.

За традицією було розбито пляшку шаманського, катер спущено на воду і на його борт піднявся екіпаж для ознайомлення.

«Після вивчення екіпажем побудови і практичного освоєння технічних засобів, проведення ходових випробовувань «Орлан» увійде до складу Севастопольського загону морської охорони. Він має технічне оснащення, необхідне для виконання завдань в територіальному морі і інших, віднесених до компетенції прикордонного відомства», - наголосив начальник управління морської охорони Держприкордонслужби контр-адмірал Микола Жибарєв. 

Варто також зазначити, що для оперативності виконання завдань у морі, побудований «Орлан» має власний бортовий плавзасіб – моторний катер, який може спускатися на ходу з оглядовою групою на борту.

У цей же день співпраця кораблебудівників і прикордонного відомства продовжилася. В цеху виробництва було урочисто закладено перший прикордонний корабель типу «Корал». Загалом заплановано побудувати 6 кораблів такого типу. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси