Пасажиропотік в пунктах пропуску через державний кордон України поступово нормалізується

НАЗАД
11 травня 2021 10:32

Зауважимо, що збільшення пасажиро- та транспортного потоків спостерігається у період Великодніх та травневих свят, зокрема на кордоні з країнами ЄС.

За останні три доби кордон України через пункти пропуску Західного регіонального управління Держприкордонслужби перетнуло понад 122 тис. осіб та майже 40 тис. транспортних засобів. При цьому фіксується перевага виїзду громадян за межі України над в’їздом.

Ситуаційне зростання пасажиропотоку, а також проведення додаткових перевірочних заходів суміжними сторонами, зумовлюють певне накопичення пасажирів і транспорту на виїзд з України.

Сьогодні на ранок черги легкових автомобілів на виїзд з України спостерігалися в таких пунктах пропуску на кордоні з:

Республікою Польща: «Ягодин» - 50, «Рава-Руська» - 50, «Грушів» - 20, «Шегині» - 50, «Краківець» - 30.

Словацькою Республікою: «М.Березний» - 35, «Ужгород» - 120.

Угорщиною: «Тиса»- 40.

Українські прикордонники докладають усіх зусиль аби співгромадяни та гості нашої держави не відчували дискомфорту під час перетинання державного кордону. Для цього залучаються додаткові прикордонні наряди, проводиться взаємодія з прикордонниками сусідніх держав щодо пришвидшення процедур оформлення.

Інформація про черги легкових автомобілів перед пунктами пропуску (з української сторони) із сусідніми державами оновлюється кожні три години щодобово з 06:00 по 18:00 на сторінці Facebook Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Нагадаємо, що обов’язковою умовою залишається перебування в пунктах пропуску у захисній масці (респіраторі) та дотримання соціальної дистанції. Жодних додаткових карантинних обмежень для осіб, які виїжджають з України, українським законодавством не передбачено.

Радимо громадянам, які планують виїзд за кордон, завчасно ознайомлюватися з правилами перетинання кордону тієї країни, куди прямують.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси