Пароль «Картопля». Таємна комбінація не допомогла незаконно перетнути кордон

НАЗАД
25 листопада 2023 14:23

Контрольне слово «Картопля» мали сказати правопорушники при посадці в автомобіль, яким їх мали доправили до кордону зі Словаччиною.

Цю та інші вказівки чоловікам давали телефоном з різних номерів, дотримуючись максимальних заходів конспірації. Однак, це не завадило прикордонникам завадити протиправним задумам переправників.

Провідника та п'ять громадян України, які рухалися з ним у напрямку Словаччини, зупинили за двісті метрів від держрубежу співробітники оперативно-розшукового підрозділу Чопського прикордонного загону.

У ході реалізації оперативної інформації, прикордонники затримали чотирьох львів’ян та одного хмельничанина, які прибули різними шляхами на Закарпаття, щоб звідти вирушити у незаконну подорож. Перевести через кордон їх мав місцевий житель. Така послуга вартувала «клієнтам» від 5 000 до 8 000 доларів США. На переправників усі з них вийшли через соцмережі.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ з метою з’ясування усіх обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

У діях провідника вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний України».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси