Оперативники Держприкордонслужби спільно з правоохоронцями країн ЄС викрили українців на переправленні нелегальних мігрантів

НАЗАД
23 червня 2018 10:22

На цей час правоохоронні органи країн ЄС проводять невідкладні слідчі дії.

Державна прикордонна служба України продовжує нарощувати потенціал міжнародної взаємодії для більш ефективної протидії транскордонній злочинності на європейському континенті. 

Черговим прикладом такої співпраці стало виявлення спільно із правоохоронцями Греції та Італії групи українців, які займалися переправленням незаконних мігрантів.

Інформацію про можливе використання української яхти з трьома членами екіпажу як транспортного засобу для переміщення мігрантів, українські прикордонники отримали кілька місяців тому. Цю інформацію налагодженими каналами співробітники Держприкордонслужби передали до бюро EUROPOL.

За деякий час правоохоронці Греції та Італії підтвердили, що вказана група таки дійсно займалася незаконним промислом. Вперше яхта потрапила в поле зору правоохоронців в Греції під прапором України, а за кілька днів вже в Італії. Але в останньому випадку – під прапором Німеччини і з зовсім іншою назвою. Також, як виявилося, на борту яхти перебувала велика група нелегальних мігрантів, яких екіпаж, скоріш за все, підібрав на шляху з Греції.

На цей час правоохоронні органи країн ЄС проводять невідкладні слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси