Онук намагався за хабар переправити бабусю до РФ, а молдованин пропонував неправомірні кошти, аби потрапити в Україну

НАЗАД
12 сiчня 2022 10:48

Минулої доби прикордонники Харківського та Сумського загонів не пропустили через кордон нашу співвітчизницю та іноземця.

І водночас припинили кримінальні правопорушення, відповідальність за які передбачено ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» КК України.

Жінку, якій виповнилося майже 85 років і яка пішки прямувала до РФ із паспортом громадянки України, прикордонники зупинили у пункті пропуску «Гоптівка». Правоохоронці повідомили громадянку 1937 року народження про те, що внутрішній паспорт громадянки України не дає права на перетинання кордону та відмовили у пропуску. Натомість онук 1980 року народження, також громадянин України, який прибув з бабусею, запропонував прикордонникам 500 гривень хабаря, аби її все ж випустили з країни. На таку пропозицію прикордонники не погодились та направили до компетентних правоохоронних органів повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення.

Крім того, в пункті пропуску «Бачівськ», що на Сумщині, охоронці кордону не пропустили в Україну громадянин Молдови 1969 року народження. Він прямував з РФ без страхового поліса, який покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19 на території України.  

Намагаючись все ж таки потрапити в нашу країну, іноземець запропонував прикордонному наряду неправомірну вигоду. Скасування правоохоронцями рішення про відмову в перетинанні державного кордону України та його безперешкодний пропуск через кордон він оцінив у 10 000 російських рублів.   

Від неправомірної вигоди охоронці кордону також відмовилися. Окрім того, що громадянина Молдови повернуто на територію РФ, йому ще й заборонено в’їзд в Україну строком на 3 роки.

Нагадуємо, що в пунктах пропуску через державний кордон продовжують діяти карантинні обмеження, а за надання неправомірної вигоди службовій особі передбачена кримінальна відповідальність.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси