«Онікс» 8 років на сторожі морських рубежів

НАЗАД
23 серпня 2018 10:00

Сьогодні екіпаж корабля спеціального забезпечення «Онікс» відзначає 8-му річницю підняття прапора Морської охорони Держприкордонслужби України.

Цей корабель Морської охорони має свою особливу історію.

Збудований він був за кордоном та спущений на воду як риболовецьке судно. Проте на початку 2010 року шхуну із шістьма рибалками затримали у Чорному морі прикордонники Керченського загону морської охорони за незаконний вилов риби у Виключній (морській) економічній зоні України. Відповідно до рішення суду судно-порушник конфіскували і передали у власність держави. У серпні того ж року корабель введений до складу Морської охорони Державної прикордонної служби України, саме до Керченського загону морської охорони, силами якого був затриманий. Із долученням до бойових одиниць Морської охорони він отримав статус корабля 3 рангу і ім’я «Онікс», а також нову долю.

Охороняючи морські рубежі України за роки служби кораблем пройдено майже 6 000 морських миль, оглянуто більш ніж 1100 суден. Вже в цьому році екіпажем «Оніксу» затримано два судна-порушники за незаконний вилов риби, що завдало збитків державі на суму близько 2 млн гривень, винесено 13 постанов про адміністративне правопорушення, близько 30 тис. гривень накладено штрафів на виявлених порушників прикордонного законодавства.

Досить символічно, що саме 23 серпня 8 років тому на «Оніксі» піднято прапор Морської охорони Держприкордонслужби. День підняття прапора за морськими традиціями стає Днем корабля.

І сьогодні, в День Державного Прапору України, корабель-іменинник з гордістю демонструє свій прапор в морі, перебуваючи на службі з охорони державного кордону України серед іншого корабельно-катерного складу Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси