На Закарпатті затримали ділків, які організували переміщення чоловіків призивного віку за кордон

НАЗАД
29 липня 2023 10:30

Оперативні співробітники разом з військовослужбовцями відділення «Гута» Чопського прикордонного загону затримали закарпатця, який організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через українсько-словацький кордон.

Заходи з документування та ліквідації каналу проводили спільно зі співробітниками міграційної поліції та слідчими ГУНП України у Закарпатській області, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Оперативники затримали фігуранта під час безпосереднього переправлення ним до Словаччини громадянина України призовного віку. За планом дій, «клієнт» дістався прикордоння самостійно, а від населеного пункту Гута безпосередньо до кордону його вів переправник. Для цього вони дочекалися темного часу доби. Обох зупинили під час прямування до кордону.

Організатора переправлення затримали в порядку ст.208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області. У його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Фігурантові оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Ужгородський міськрайонний суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 214 720 гривень.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси