На Закарпатті затримали африканця, який планував потрапити до Австрії за чужим документом

НАЗАД
29 сiчня 2019 10:24

Африканця, який мав намір виїхати до Австрії за чужим паспортом, затримав сьогодні вночі прикордонний наряд у пункті пропуску «Чоп (Дружба)».

Під час перевірки пасажирів потяга «Київ – Відень» у прикордонників виникли сумніви щодо дійсності пред’явленого закордонного паспорта громадянина Італії. У ході подальшого поглибленого вивчення документа правоохоронці встановили, що наданий на контроль документ не належить пред’явнику.

Іноземця, який наполегливо твердив, що є італійцем та власником пред’явленого паспорта, затримали та передали у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Після встановлення особи його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Окрім того, до Ужгородського відділу Нацполіції у Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.357 ККУ «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток та заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження». Недійсний паспорт передали співробітникам Ужгородського РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області для проведення експертизи.

А в пункті пропуску «Тиса» прикордонники цього ж загону виявили у у нашого співвітчизника підроблену відмітку посольства України в Польщі.

До Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів). Правопорушника передано співробітникам Нацполіції в Закарпатській області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси