На Закарпатті, Волині та Буковині охоронці кордону зірвали чергові оборудки пачкарів

НАЗАД
28 березня 2021 11:31

Упродовж доби прикордонники Мукачівського, Луцького та Чернівецького загонів завадили спробам перемістити до країн ЄС близько 25 ящиків сигарет.

Так, наряд відділення «Вилок» помітив осіб, які з пакунками рухалися в бік кордону. Зловмисники планували переправити річкою Тиса до Угорщини 10 ящиків, у яких знаходилося 5 тис. пачок безакцизних сигарет. Законні вимоги правоохоронців контрабандисти проігнорували навіть після попереджувального пострілу, натомість стрибнули у воду та втекли, покинувши свої ноші посеред річки.

За фактом виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» до прокуратури, Нацполіції та ДФС направлені повідомлення.

Крім цього, прикордонники відділу «Рівне», реалізуючи оперативну інформацію, виявили двох осіб, які з пакунками рухалися в бік українсько-польського кордону. Зрозумівши, що їх викрито, зловмисники покинули товар та подалися навтьоки. В пакунках знаходилося майже 5 тис. пачок безакцизних цигарок різних марок. На місцевості прикордонники також виявили саморобну кладку, за допомогою якої правопорушники планували подолати контрольно-слідову смугу.

І на Буковині наряд відділення «Красноїльськ», за участі оперативників, не допустив переміщення контрабандного курива до країн ЄС. Пачкарі, як побачили прикордонників, покидали свій товар, майже 5 ящиків сигарет, та вдалися до втечі.

В усіх випадках контрабандний тютюн охоронці кордону доставили в підрозділ для передачі компетентним органам.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси