На Закарпатті прикордонники долучилися до передачі Вифлеємського вогню миру

НАЗАД
14 грудня 2020 13:05

Учора у пункті пропуску «Малий Березний» відбулася передача Вогню миру з Вифлеєму. Його в Україну передавали представники словацької скаутської організації.

З метою недопущення можливого поширення Cоvid-19, прикордонники забезпечили проведення заходу безконтактно та без перетину кордону. Безпосередньо на державному рубежі запалили свічки та лампадки від вогню, доставленого скаутами з Відня. До акції долучилися керівництво та військовий капелан Чопського прикордонного загону.

«Для нас велика радість та честь сприяти поширенню священного вогню територією України. Однак, у зв’язку з протиепідемічними заходами та карантинними обмеженнями, ми задіяли мінімальну кількість персоналу, необхідного для забезпечення режимних заходів», – зазначив заступник начальника загону підполковник Олег Ополонський.

Після вітань та традиційних співанок українські пластуни повезли Віфлеємський вогонь територією нашої країни. Його доставлять до українських церков. Звісно ж, священний вогонь  передали  і в управління та підрозділи Чопського прикордонного загону.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси