На Закарпатті правоохоронці викрили угруповання, яке переправляло осіб через кордон

НАЗАД
01 серпня 2024 09:15

 

Організатора схеми незаконного переправлення осіб через кордон та трьох його спільників викрила на Закарпатті міжвідомча група співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по Мукачівському прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» ДПСУ, співробітників  управління стратегічних розслідувань та слідчого управління ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

В рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, було викрито чотирьох жителів села Луг, які збиралися переправити через Тису 31-річного жителя Харківщини. У злочинній схемі, організованій 29-річним фігурантом, двоє його напарників та підліток, якого вони долучили, повинні були стежити за прилеглою до кордону місцевістю, або ж, за необхідності, супроводжувати «клієнтів» до держрубежу.

Переправника затримали у порядку ст.208 КПК України.

Під час проведення невідкладних слідчих дій правоохоронці вилучили 2000 доларів США, отриманих закарпатцем від незаконної оборудки. 

Наразі 29-річному фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ.  Якщо його вину доведуть у суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси