На Закарпатті правоохоронці ліквідували канал з переправлення військовозобов’язаних

НАЗАД
03 квiтня 2023 13:15

Організаторів злочинного угруповання, яке спеціалізувалось на переправленні через кордон громадян України, затримали правоохоронці на Закарпатті.

У ході реалізації матеріалів кримінального провадження, відкритого за матеріалами оперативників Мукачівського прикордонного загону, спільною міжвідомчою групою у складі офіцерів Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського загону, Управління стратегічних розслідувань ДСР в Закарпатській області, Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України в Закарпатській області за процесуального керівництва Ужгородської та Берегівської окружних прокуратур було викрито двох організаторів незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Зловмисників заскочили «на гарячому», коли ті саме доставили у населений пункт Вилок військовозобов’язаного чоловіка та планували за 2,5 тисячі доларів США переправити його в Угорщину.

Фігурантів кримінального провадження затримали в порядку статті 208 КПК України та повідомили про підозру у вчиненні ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Днями Ужгородський міськрайонний суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення грошової застави у розмірі 51 та 168 тисяч гривень.

У разі доведення вини підозрюваних їм загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси