На Вінниччині викрито схему та організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон

НАЗАД
03 вересня 2024 14:40

Прикордонники Могилів-Подільського загону під час патрулювання на околиці села Придністрянське зупинили автомобіль, що рухався у напрямку державного кордону. В салоні позашляховика, крім водія, перебували ще двоє пасажирів. Чоловіки запевняли вартових кордону, що прямують на запрошення друга в один із населених пунктів прикордоння. Однак їхню версію швидко спростували, коли в автомобілі виявили ласти.

Як з’ясувалося, двоє чоловіків, мешканці Одещини, планували нелегально перетнути Дністер вплав, аби потрапити до Молдови, а 49-річний водій виконував роль пособника.

Згодом, у ході спільних оперативних заходів прикордонників та співробітників Нацполіції, було затримано організатора цього незаконного перетинання кордону. Ним виявився 26-річний житель Одеської області, який через один із месенджерів координував дії своїх клієнтів та організував їм транспорт до кордону. Для цього він залучив свого знайомого, який зустрів чоловіків на залізничній станції та доправив їх до місця призначення.

Стосовно осіб, які планували здійснити незаконне перетинання кордону, складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП, а справи передано до суду.

Організатора помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Слідчі дії тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси