На Вінниччині освятили місце, де буде встановлено пам’ятник героям-прикордонникам

НАЗАД
06 серпня 2015 16:13

У Могилів-Подільському прикордонному загоні сьогодні заклали капсулу на місці, де буде встановлено пам’ятник героям-прикордонникам, які загинули під час виконання бойових завдань на сході України

У Могилів-Подільському прикордонному загоні сьогодні заклали капсулу на місці, де буде встановлено пам’ятник героям-прикордонникам Олександру Дзюбелюку, В’ячеславу Семенову, Володимиру Блажку, Ігорю Присяжнюку, Віктору Соколовському, Олегу Глущаку та Павлу Дмитренку, які загинули під час виконання бойових завдань на сході України.

У підніжжя постаменту командування загону, керівники міста та району, духовенство замурували послання для наступних поколінь. Тут же відбувся молебень та освячення місця під пам’ятник, а також покладання квітів.  

Начальник прикордонного загону полковник Юрій Василик зазначив, що ця подія є свідченням глибокої поваги до подвигу, здійсненого в ім’я миру, незгасної пам’яті про наших бойових товаришів, які віддали життя за європейський вибір України та свободу. Керівник військової частини щиро подякував керівництву міста та району за суттєву допомогу та підтримку у справі  увіковічення подвигу героїв-прикордонників.

Участь у закладенні капсули взяли міський голова Петро Бровко, голова райдержадміністрації Олег Китасюк, керівник районної ради Володимир Сірант, керівник Могилів-Подільської єпархії Архієпископ Агапіт, настоятель  Храму О.Невського отець Петро Пацкан, а також прикордонники – учасники АТО.

Після завершення церемонії, крім того відбулося відзначення військовослужбовців мобільної застави, які рік тому здійснювали охорону та оборону пункту пропуску «Довжанський» та з боями виходили із зони бойових дій. Цього ж дня військовослужбовці, призвані у ході шостої хвилі мобілізації, склали Військову присягу на вірність Україні та її народові.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси